САРАДЊА СВИЛАЈНЦА И ДЕСПОТОВЦА У ОБЛАСТИ ТУРИЗМА

Датум објављивања: 3 April

Протокол о сарадњи између Прироњачког центра Србије у Свилајнцу, Ресавске пећине и Туристичко-спортске организације из Деспотовца потписан је данас у Деспотовцу , чиме је направљен значајан помак у сарадњи ових општина и њихових институција у области туризма. Циљ је формирање заједничке туристичке понуде ресавског краја и позитиван пример удруживања установа ради заједничких активности и напретка.

„Између нас нема конкуренције у туризму, ми смо на истом задатку и желимо да заједнички наступамо на туристичкој мапи Србије, да правимо заједничке понуде и да туристи имају осећај да долазе, не у један град или центар, већ у једно подручје које има свашта да покаже. За почетак имамо заједнички рекламни флајер, разменићемо информације на сајтовима, направићемо једну посебну цену за посетиоце који посећују и Свилајнац и Деспотовац и размотрити даље могућности за развијање ове сарадње“ – изјавила је др Сања Ђурђевић, директорка Природњачког центра Србије у Свилајнцу.

ИЗАБРАНО ИМЕ ЗА МАСКОТУ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ - СВИДИ!!!
30 April

Првог дана сајма туризма, на коме се ове године представио и Природњачки центар Србије, свечано је објављено име маскоте Природњачког центра Србије - СВИДИ. »

ОТВАРАЊЕ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА 29.ЈУНА 2015. ГОДИНЕ!
30 April

На конференцији за новинаре, одржаној првог дана Сајма туризма,председник општине Свилајнац Предраг Милановић најавио је велико свечано отварање Природњачког центра за Дан општине Свилајнац »