ПРИРОДЊАЧКИ ЦЕНТАР НА ТРГУ БАЈКИ

Датум објављивања: 28 December

На Тргу бајки у Београду (Звездара) ове године изложили смо три модела диносауруса - диноникуса, велосираптора и младунца једног од најпознатијих диносауруса - тираносаурус рекса. Диноникус и велосираптор били су брзи и опасни месоједи, а светску славу дугују филму "Парк из доба јуре", где смо се уверили како су са лакоћом у мањим групама ловили биљоједе много већих димезија од себе. Младунац тираносауруса, иако мањих димензија од одраслог у пуном развићу, и даље привлачи велику пажњу дужином од 6 метара и застрашујућом вилицом која је садржала више од 50 зуба. У недељу 24.12. на Тргу бајки изведена је представа Природњачког центра "Максина научна лабораторија". У питању је едукативна представа за децу, у којој научник Макса и његова помоћница кроз различите експерименте приближавају науку малишанима.

 

ИЗАБРАНО ИМЕ ЗА МАСКОТУ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ - СВИДИ!!!
30 April

Првог дана сајма туризма, на коме се ове године представио и Природњачки центар Србије, свечано је објављено име маскоте Природњачког центра Србије - СВИДИ. »

ОТВАРАЊЕ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА 29.ЈУНА 2015. ГОДИНЕ!
30 April

На конференцији за новинаре, одржаној првог дана Сајма туризма,председник општине Свилајнац Предраг Милановић најавио је велико свечано отварање Природњачког центра за Дан општине Свилајнац »