ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ

Датум објављивања: 6 September

                                                    

                           

ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦУ

   у организацији Природњачког центра Србије Свилајнац

   У Дино парку Природњачког центра Србије Свилајнац, 15. 16. и 17. 09. 2017. године, са почетком од 17:00 и 18:15 часова биће одржан Фестивал позоришта за децу.

ПРОГРАМ:

 

Петак, 15.09.2017.

17:00   „Игоров магични шоу“ - Игор Трифунов – мађионичар

Игор Трифунов је најуспешнији српски мађионичар и илузиониста новије генерације. Освајач је Grand Prix –a на балканском конгресу мађионичара. Добитник је прве награде Интернационалног такмичења мађионичара у Марибору. Аутор је ТВ серије Улична магија, дечије представе Игоров магични шоу и илузионистичке представе Игоров магични спектакл.

*

18:15 Позоришна представа „Тужно паче“ – дечије позориште Театрић из Београда

Прича о другарству, толеранцији, другарству и одрастању...Мало паче Пају пратимо у бурном периоду одрастања, његова тетка са којом живи претвара се да је лабуд, најбољи друг петлић...долази и деда патак...У сваком случају после низа драматичних ситуација сваки од јунака наше приче схвата да је посебан, јединствен и важан, баш такав какав је.

 

Субота, 16.09.2017.

17:00  Позоришна представа „ Испеци па реци“ – глуме Татјана Кецман, Наташа Балог и Бане Јефтић.

Представа је настала по мотивима текста „Како су настале ружне речи“ Душка Радовића. Представа у којој глумци београдских позоришта кроз обиље различитих ликова, смешних сцена и непредвиђених ситуација воде децу на чаробно путовање на коме истражују ко је измислио ружне речи. Представа је изузетно интерактивна и едукативна. Циљ представе је везан за суштину самог Радовићевог текста, а то је да научимо децу да не говоре ружне речи.

*

18:15  Позоришна представа „Ко се боји вука још?“ – дечије позориште Талија, из Београда

Необичну причу о доброћудном Вучку који се заљубио у пудлицу Цицу, због чега је почео да пише песме, игра балет и да се купа, оддатно ће закомпликовати бака Дуња и ловац лажоловац Страхиња, који јуре одбегле љубимце. Много музичких сонгова ослоњених на евергрин и класичну музику додатно ће допринети лепој позоришној атмосфери.

 

Недеља, 17.09.2017.

17:00  Плесна представа „Аладин“ – UNA SAGA SERBICA

Представа настала на музику Чарла Дејвиса, писану за балет. Аладин...сиромашни младић заљубљује се у прелепу принцезу коју покушава да освоји игром...Помаже му добри, смотани Дух из лампе...Покварени краљев саветник покушава да Аладину украде лампу и освоји принцезу...Али....

*

18:15  Плесна представа „Петар Пан“ – UNA SAGA SERBICA

Музика настала баш за балет...Представа са доста акробација, мачевања, комике, лепих сцена...сликовито дочарава познату причу о Петру Пану...

__________________________________________________________

Цене карата:

Дневна карта (важи за обе представе) - 300 динара

Комплет карата за све дане фестивала (6 представа) - 500 динара

ИЗАБРАНО ИМЕ ЗА МАСКОТУ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ - СВИДИ!!!
30 April

Првог дана сајма туризма, на коме се ове године представио и Природњачки центар Србије, свечано је објављено име маскоте Природњачког центра Србије - СВИДИ. »

ОТВАРАЊЕ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА 29.ЈУНА 2015. ГОДИНЕ!
30 April

На конференцији за новинаре, одржаној првог дана Сајма туризма,председник општине Свилајнац Предраг Милановић најавио је велико свечано отварање Природњачког центра за Дан општине Свилајнац »