ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ

Датум објављивања: 6 September

                                                    

                           

ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦУ

   у организацији Природњачког центра Србије Свилајнац

   У Дино парку Природњачког центра Србије Свилајнац, 15. 16. и 17. 09. 2017. године, са почетком од 17:00 и 18:15 часова биће одржан Фестивал позоришта за децу.

ПРОГРАМ:

 

Петак, 15.09.2017.

17:00   „Игоров магични шоу“ - Игор Трифунов – мађионичар

Игор Трифунов је најуспешнији српски мађионичар и илузиониста новије генерације. Освајач је Grand Prix –a на балканском конгресу мађионичара. Добитник је прве награде Интернационалног такмичења мађионичара у Марибору. Аутор је ТВ серије Улична магија, дечије представе Игоров магични шоу и илузионистичке представе Игоров магични спектакл.

*

18:15 Позоришна представа „Тужно паче“ – дечије позориште Театрић из Београда

Прича о другарству, толеранцији, другарству и одрастању...Мало паче Пају пратимо у бурном периоду одрастања, његова тетка са којом живи претвара се да је лабуд, најбољи друг петлић...долази и деда патак...У сваком случају после низа драматичних ситуација сваки од јунака наше приче схвата да је посебан, јединствен и важан, баш такав какав је.

 

Субота, 16.09.2017.

17:00  Позоришна представа „ Испеци па реци“ – глуме Татјана Кецман, Наташа Балог и Бане Јефтић.

Представа је настала по мотивима текста „Како су настале ружне речи“ Душка Радовића. Представа у којој глумци београдских позоришта кроз обиље различитих ликова, смешних сцена и непредвиђених ситуација воде децу на чаробно путовање на коме истражују ко је измислио ружне речи. Представа је изузетно интерактивна и едукативна. Циљ представе је везан за суштину самог Радовићевог текста, а то је да научимо децу да не говоре ружне речи.

*

18:15  Позоришна представа „Ко се боји вука још?“ – дечије позориште Талија, из Београда

Необичну причу о доброћудном Вучку који се заљубио у пудлицу Цицу, због чега је почео да пише песме, игра балет и да се купа, оддатно ће закомпликовати бака Дуња и ловац лажоловац Страхиња, који јуре одбегле љубимце. Много музичких сонгова ослоњених на евергрин и класичну музику додатно ће допринети лепој позоришној атмосфери.

 

Недеља, 17.09.2017.

17:00  Плесна представа „Аладин“ – UNA SAGA SERBICA

Представа настала на музику Чарла Дејвиса, писану за балет. Аладин...сиромашни младић заљубљује се у прелепу принцезу коју покушава да освоји игром...Помаже му добри, смотани Дух из лампе...Покварени краљев саветник покушава да Аладину украде лампу и освоји принцезу...Али....

*

18:15  Плесна представа „Петар Пан“ – UNA SAGA SERBICA

Музика настала баш за балет...Представа са доста акробација, мачевања, комике, лепих сцена...сликовито дочарава познату причу о Петру Пану...

__________________________________________________________

Цене карата:

Дневна карта (важи за обе представе) - 300 динара

Комплет карата за све дане фестивала (6 представа) - 500 динара

ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ И ПРИРОДЊАЧКИ ЦЕНТАР ОРГАНИЗАТОРИ ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА УЧЕНИКЕ
23 November

Центар за промоцију науке данас је у Природњачком центру Србије ученицима завршних разреда основних школа одржао едукативну радионицу о безбедности на интернету. »

ОДРЖАНА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА У ПРИРОДЊАЧКОМ ЦЕНТРУ
28 September

25.09.2015. Више од 1.000 деце различитих школских узраста посетило је Ноћ истраживача у Природњачком центру Србије... »

РЕКОРДНА ПОСЕЋЕНОСТ, 10.000 ЉУДИ ОБИШЛО ПРИРОДЊАЧКИ ЦЕНТАР 29. АВГУСТА
31 August

29. август 2015. године Око 10.000 посетилаца било је данас у Природњачком центру Србије, који је организовао »

29. АВГУСТ 2015. „ОТВОРЕНИ ДАН“ ЗА СВЕ ПОСЕТИОЦЕ
21 August

У суботу 29. августа 2015. године Природњачки центар Србије у Свилајнцу организује „Отворени дан“ за све грађане... »

ПРВИ ПОСЕТИОЦИ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ
31 July

Четворочлана породица Пејчић из Пожаревца први су посетиоци који су данас у 10 часова дошли у Природњачки центар Србије у Свилајнцу! »