ФЕСТИВАЛ НАУКЕ „ПРОТОН“ У ПРИРОДЊАЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ

Датум објављивања: 23 February

12743903_1748289855403387_7837251509241000355_n

Природњачки центар Србије у Свилајнцу организује свој први ФЕСТИВАЛ НАУКЕ „ПРОТОН“, који се одржава 04. и 05. марта 2016. године у периоду од 10 до 18 часова. Учесници фестивала и њихови сарадници потрудиће се да на занимљив и интересантан начин представе своју научну делатност. Учешће на фестивалу науке узеле су релевантне и значајне институције Републике Србије, а ово је јединствена прилика да посетиоци виде најатрактивније поставке Првог фестивала науке у Природњачком центру:

  • На узбудљивој страни закона – форензичари МУП-а Републике Србије: научите како излгедају уређаји и методе које професионалци користе приликом расветљавања кривичног дела, како се изводи ДНК анализа, одређују врсте и порекло трага, чему служе фото-роботи и зашто се користе светла у форензици
  • Живот биљке – наш ваздух – Гимназија „Светозар Марковић“, Ниш : Биљке су свуда око нас, а из дубина тла и с висина небеског свода узимају оно чиме ће покренути све организме око себе, па и себе саме. Осветлићемо теме о томе зашто су биљке баш зелене, шта раде дању, а шта ноћу, а ви сазнајте баш све што хоћете о „зеленим чудима“ које (наш) живот значе.
  • Прошлост која открива тајне - Филозофски факултет Универзитета у београду - Клуб студената археологије Београд: Земља чува многе тајне, али када је реч о археолошким налазашитима уз помоћ научне реконструкције многе древне тајне успешно угледају светлост дана.
  • Друмска стрела – Прва српска формула: Формула студент тим Машински факултет
  • НАВАК – Национална возачка академија и САТ медиа гроуп
  • Свет тераријума – ПМФ Крагујевац и индивидуални излагачи – упознајте се са живим светом тераријума: змијама, пауцима, гуштерима...
  • Experteen програм – Свилајнац: Посебно смо поносни на преко 100 ученика основних и средњих школа са територије Општине Свилајнац, учесника нашег фестивала науке, који су обучени за извођење занимљивих огледа из физике и хемије у оквиру нашег програма‚‚ExperTeen‚‚

Једна од основних улога Природњачког центра Србије је промовисање науке и приближавање научних садржаја широј публици на један модеран и иновативан начин. Са тим циљем и организује Фестивал науке „Протон“, који ће постати традиција наредних година.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
13 January

Од понедељка 16.1.2017. године Природњачки центар Србије Свилајнац НЕЋЕ РАДИТИ ЗА ПОСЕТИОЦЕ због радова на новим изложбама које очекују наше посетиоце на пролеће. »

ОБАВЕШТЕЊЕ
26 September

Од 03.11.2016. године радно време Природњачког центра Србије Свилајнац је од 9 до 17 часова. ДОБРО ДОШЛИ! »

ПРВА ГОДИШЊИЦА РАДА ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ
6 September

Поводом обележавања годишњице рада Природњачког центра Србије у Свилајнцу 9. септембра од 19.30 часова организујемо занимљив програм у парку Природњачког центра »

ЛЕТО У ПРИРОДЊАЧКОМ - РАДИОНИЦА ШКОЛЕ СЦЕНСКИХ БОРБИ
9 August

Пиродњачки центар Србије Свилајнац, у оквиру манифестације Лето у природњачком, организовао је и протеклог викенда разноврстан програм за своје мајмлађе посетиоце. »

ЛЕТО У ПРИРОДЊАЧКОМ
11 July

9. и 10. јула 2016. године све посетиоце Природњачког центра Србије у Свилајнцу забављали су карикатуриста Горан Ћеличанин и Макса... »