ФЕСТИВАЛ НАУКЕ „ПРОТОН“ У ПРИРОДЊАЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ

Датум објављивања: 23 February

12743903_1748289855403387_7837251509241000355_n

Природњачки центар Србије у Свилајнцу организује свој први ФЕСТИВАЛ НАУКЕ „ПРОТОН“, који се одржава 04. и 05. марта 2016. године у периоду од 10 до 18 часова. Учесници фестивала и њихови сарадници потрудиће се да на занимљив и интересантан начин представе своју научну делатност. Учешће на фестивалу науке узеле су релевантне и значајне институције Републике Србије, а ово је јединствена прилика да посетиоци виде најатрактивније поставке Првог фестивала науке у Природњачком центру:

  • На узбудљивој страни закона – форензичари МУП-а Републике Србије: научите како излгедају уређаји и методе које професионалци користе приликом расветљавања кривичног дела, како се изводи ДНК анализа, одређују врсте и порекло трага, чему служе фото-роботи и зашто се користе светла у форензици
  • Живот биљке – наш ваздух – Гимназија „Светозар Марковић“, Ниш : Биљке су свуда око нас, а из дубина тла и с висина небеског свода узимају оно чиме ће покренути све организме око себе, па и себе саме. Осветлићемо теме о томе зашто су биљке баш зелене, шта раде дању, а шта ноћу, а ви сазнајте баш све што хоћете о „зеленим чудима“ које (наш) живот значе.
  • Прошлост која открива тајне - Филозофски факултет Универзитета у београду - Клуб студената археологије Београд: Земља чува многе тајне, али када је реч о археолошким налазашитима уз помоћ научне реконструкције многе древне тајне успешно угледају светлост дана.
  • Друмска стрела – Прва српска формула: Формула студент тим Машински факултет
  • НАВАК – Национална возачка академија и САТ медиа гроуп
  • Свет тераријума – ПМФ Крагујевац и индивидуални излагачи – упознајте се са живим светом тераријума: змијама, пауцима, гуштерима...
  • Experteen програм – Свилајнац: Посебно смо поносни на преко 100 ученика основних и средњих школа са територије Општине Свилајнац, учесника нашег фестивала науке, који су обучени за извођење занимљивих огледа из физике и хемије у оквиру нашег програма‚‚ExperTeen‚‚

Једна од основних улога Природњачког центра Србије је промовисање науке и приближавање научних садржаја широј публици на један модеран и иновативан начин. Са тим циљем и организује Фестивал науке „Протон“, који ће постати традиција наредних година.

ПРВЕ „ ДИНО ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА 2017 “
10 August

У атрактивном Дино парку Природњачког центра Србије у Свилајнцу, у суботу, 19.08.2017. одржаће се прве „ДИНО ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА 2017“. »

ЛЕТЊЕ РАДНО ВРЕМЕ
9 April

Од понедељка, 10. јула 2017. године Природњачки центар Србије Свилајнац ће радити од 10:00 до 20:00 часова. »

НОВЕ ИЗЛОЖБЕ У ПРИРОДЊАЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ
7 April

5. априла 2017. године у Природњачком центру Србије Свилајнац свечано су отворене две нове изложбе у оквиру сталне поставке - Геодиверзитет Србије и Вулкан. »

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!
6 March

Од 13.3.2017. године (понедељак) Природњачки центар Србије Свилајнац поново ће бити отворен за посетиоце. »

НАЈАВА ПРОЛЕЋНЕ СЕЗОНЕ
18 January

Овог пролећа посетиоце Природњачког центра Србије у Свилајнцу, поред сталне поставке, очекују и две нове изложбе: Вулкан и Геодиверзитет Србије »