Србија слави Светски дан туризма

Датум објављивања: 24 September

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да ресорно Министарство за туризам у сарадњи са преко 80 културно туристичких атракција широм Србије обележава Светски дан туризма. Поводом прославе овог датума, више од 80 културно туристичких атракција ће бесплатно отворити своја врата за грађане у понедељак 27. септембра и уторак 28. септембра 2021. године.

“Србија са правом слави Светски дан туризма и све успехе и добре резултате које смо постигли у овој години, упркос пандемији. Значај туризма не огледа се само у развоју националних економија, он је превасходно важан за развој малих и недовољно развијених локалних заједница, што се поготово односи на нашу земљу. У синергији са културом, овај сектор креира културно туристичке производе, који дају посебну додатну вредност и повећавају атрактивност и конкурентност на домаћем и светском тржишту”, рекла је Матић и додала да је сектор туризма претрпео највећи ударац услед пандемије и да је додатна подршка овом сектору и датум који нам предстоји посебно важан.

Листа локалитета доступних за посету поводом обележавања Светског дана туризма и посебне напомене за сваки од локалитета, доступне су на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација, на линку https://mtt.gov.rs/svetski-dan-turizma/. О радном времену локалитета потребно је информисати се накнадно.

Приликом посета обавезно је поштовати прописане мере у циљу спречавања ширења заразне болести и очувања здравља присутних.

ИЗАБРАНО ИМЕ ЗА МАСКОТУ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ - СВИДИ!!!
30 April

Првог дана сајма туризма, на коме се ове године представио и Природњачки центар Србије, свечано је објављено име маскоте Природњачког центра Србије - СВИДИ. »

ОТВАРАЊЕ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА 29.ЈУНА 2015. ГОДИНЕ!
30 April

На конференцији за новинаре, одржаној првог дана Сајма туризма,председник општине Свилајнац Предраг Милановић најавио је велико свечано отварање Природњачког центра за Дан општине Свилајнац »