ИЗАБРАНО ИМЕ ЗА МАСКОТУ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ - СВИДИ!!!

Датум објављивања: 30 April

DSC_0576

Првог дана сајма туризма, на коме се ове године представио и Природњачки центар Србије, свечано је објављено име маскоте Природњачког центра Србије - СВИДИ. Током децембра 2014. године Природњачки центар организовао је велику наградну игру за слање предлога имена. Стигло је преко 300 предлога, од којих је комисија, састављена од чланова пројектног тима Природњачког центра изабрала име СВИДИ. Овај предлог је послало шесторо људи, па је на конференцији за новинаре организовано извлачење добитника таблета. Маскота Свиди извукла је добитника, а то је Драгомир Тановић из Београда. Сви остали предлагачи имена Свиди добили су годишњу улазницу у Природњачки центар. Маскота је уједно и заштитни знак Природњачког центра Србије а представља младунче Диплодокуса, једног од најпопуларнијих диносауруса који је препознат као мирољубив, доброћудан и омиљен код деце.

МУЗЕЈИ ЗА 10
7 May

Током трајања манифестације "Музеји за 10" улаз у Природњачки центар Србије за индивидуалне посете биће бесплатан. »

ОБАВЕШТЕЊЕ
24 April

Током првомајских празника радно време Природњачког центра Србије је редовно - сваког дана (и 1. и 2. маја) од 10:00 до 18:00 часова. »

САРАДЊА СВИЛАЈНЦА И ДЕСПОТОВЦА У ОБЛАСТИ ТУРИЗМА
3 April

Протокол о сарадњи између Прироњачког центра Србије у Свилајнцу, Ресавске пећине и Туристичко-спортске организације из Деспотовца потписан је данас у Деспотовцу , чиме је направљен значајан помак у са »

УСКРШЊА НЕДЕЉА СА ДИНОСАУРУСИМА
22 March

Током ускршње недеље од 2. до 8. априла 2018. године спремили смо посебан програм за све наше посетиоце: »

ПОРОДИЧНИ ДАНИ 2018
21 February

Овако су се наши посетиоци забављали током "Породичних дана" у Природњачком центру Србије »