Посета „научника номада“ Природњачком центру

Датум објављивања: 5 June

Природњачки центар Србије у Свилајнцу 25. маја 2019. године је посетио аустралијски научник Стјуарт Kолхејген познатији под именом „научник номад“. Господин Kолхејген је доктор природних наука у пензији и један од оснивача Аустралијског националног научно-технолошког центра. Добитник је великог броја награда и признања из области природних наука, како у Аустралији тако и у иностранству. Уз несебичну помоћ Аустралијске амбасаде у Београду ступили смо у контакт са овим несвакидашњим промотером науке, који је одржао две радионице у Природњачком центру Србије и то:
Радионица И - 10:30х - за ђаке и наставнике основне школе (В-ВИИИ разреда)
Радионица ИИ - 13:30 - за све заинтересоване посетиоце центра, а пре свега за родитеље који на овај начин могу да науче како да компликовани свет науке приближе својој деци
Приоритет ових радионица био је на програмима који развијају критичко мишљење, испитивање, разумевање и решавање проблема и тимски дух. На овим радионицама, које је научник номад изводио у више од 20 земаља света, деца, али и старији су усвајали или надоградили основно знање из различитих научних области на забаван и занимљив начин.
Ове радионице пружиле су едукацију из области науке, математике, инжењерства и технологије, а за њих се користе основни материјали који су лако доступни у локалној заједници, што омогућава да се ове радионице понављају и проширују. Радионице су дизајниране тако да обухватају едукацију деце, родитеља, али и едукатора (учитеља, наставника и професора) који касније и сами могу да их користе у образовне сврхе.

Kако је изгледала посета нучника номада Природњачком центру Србије погледајте на линку испод:

https://www.youtube.com/watch?v=ZJSMi1dVaTY&feature=youtu.be

МУЗЕЈИ ЗА 10
7 May

Током трајања манифестације "Музеји за 10" улаз у Природњачки центар Србије за индивидуалне посете биће бесплатан. »

ОБАВЕШТЕЊЕ
24 April

Током првомајских празника радно време Природњачког центра Србије је редовно - сваког дана (и 1. и 2. маја) од 10:00 до 18:00 часова. »

САРАДЊА СВИЛАЈНЦА И ДЕСПОТОВЦА У ОБЛАСТИ ТУРИЗМА
3 April

Протокол о сарадњи између Прироњачког центра Србије у Свилајнцу, Ресавске пећине и Туристичко-спортске организације из Деспотовца потписан је данас у Деспотовцу , чиме је направљен значајан помак у са »

УСКРШЊА НЕДЕЉА СА ДИНОСАУРУСИМА
22 March

Током ускршње недеље од 2. до 8. априла 2018. године спремили смо посебан програм за све наше посетиоце: »

ПОРОДИЧНИ ДАНИ 2018
21 February

Овако су се наши посетиоци забављали током "Породичних дана" у Природњачком центру Србије »