Посета „научника номада“ Природњачком центру

Датум објављивања: 5 June

Природњачки центар Србије у Свилајнцу 25. маја 2019. године је посетио аустралијски научник Стјуарт Kолхејген познатији под именом „научник номад“. Господин Kолхејген је доктор природних наука у пензији и један од оснивача Аустралијског националног научно-технолошког центра. Добитник је великог броја награда и признања из области природних наука, како у Аустралији тако и у иностранству. Уз несебичну помоћ Аустралијске амбасаде у Београду ступили смо у контакт са овим несвакидашњим промотером науке, који је одржао две радионице у Природњачком центру Србије и то:
Радионица И - 10:30х - за ђаке и наставнике основне школе (В-ВИИИ разреда)
Радионица ИИ - 13:30 - за све заинтересоване посетиоце центра, а пре свега за родитеље који на овај начин могу да науче како да компликовани свет науке приближе својој деци
Приоритет ових радионица био је на програмима који развијају критичко мишљење, испитивање, разумевање и решавање проблема и тимски дух. На овим радионицама, које је научник номад изводио у више од 20 земаља света, деца, али и старији су усвајали или надоградили основно знање из различитих научних области на забаван и занимљив начин.
Ове радионице пружиле су едукацију из области науке, математике, инжењерства и технологије, а за њих се користе основни материјали који су лако доступни у локалној заједници, што омогућава да се ове радионице понављају и проширују. Радионице су дизајниране тако да обухватају едукацију деце, родитеља, али и едукатора (учитеља, наставника и професора) који касније и сами могу да их користе у образовне сврхе.

Kако је изгледала посета нучника номада Природњачком центру Србије погледајте на линку испод:

https://www.youtube.com/watch?v=ZJSMi1dVaTY&feature=youtu.be

ОТВОРЕНЕ ДВЕ НОВЕ ИЗЛОЖБЕ У ПРИРОДЊАЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ
1 April

"Биоархеологија Ђердапа" и "Сведоци леденог доба" нове су ексклузивне изложбе Природњачког центра Србије у Свилајнцу, које су од данас свечано отоворене за све посетиоце. »

ОТВАРАЊЕ НОВИХ ЕКСКЛУЗИВНИХ ИЗЛОЖБИ У ПРИРОДЊАЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ
29 March

У петак, 01. априла 2016. године у 12:00 часова, у Природњачком центру Србије у Свилајнцу за посетиоце ће бити отворене још две изложбе из области природњачких наука: "Биоархеологија Ђердапа" и "Сведо »

ПРВИ „ПРОТОН“ - ФЕСТИВАЛ НАУКЕ
4 March

Први „ПРОТОН“ - ФЕСТИВАЛ НАУКЕ у организацији Природњачког центра Србије у Свилајнцу свечано је отворен данас у присуству око хиљаду ђака и професора из Свилајнца и окружења. »

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ „ПРОТОН“ У ПРИРОДЊАЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ
23 February

Природњачки центар Србије у Свилајнцу организује свој први ФЕСТИВАЛ НАУКЕ „ПРОТОН“, који се одржава 04. и 05. марта 2016. године у периоду од 10 до 18 часова. »

ПРОМОЦИЈА ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ У DELTA CITY-ЈУ
19 January

На премијери филма »