Манифестација "Ноћ музеја" изазвала велико интересовсње публике

Датум објављивања: 5 June

Природњачки центар Србије Свилајнац је 18. маја узео учешће у манифестацији „Ноћ музеја“ која је обележена широм наше земље. Током ове вечери Природњачки центар Србије посетило је око 1000 посетилаца различите старосне доби и интересовања. Највећи број посетилаца дошао је из околних места, али је било и посетилаца из Београда, Ниша, Новог Сада итд.

Највеће интересовање током „Ноћи музеја“ изазвале су специјалне водичке туре са батеријским лампама. Ове туре су изведене у два термина, у 21 и 22 часа, а свака тура је бројала преко 80 посетилаца. Kустоси су поред вођења кроз интересантне изложбе Природњачког центра Србије посебан осврт дали на ноћни „живот“ експоната Центра и на све природне процесе и феномене који се дешавају када падне мрак. Пригушено осветљење и дискретна светлост батеријских лампи пружала је мистичност и стварала незаборавну атмосферу коју су доживели сви посетиоци Центра. У парку Природњачког центра осветљење је такође било пригушено, а парком је доминирао вулкан који је за ову прилику био специјално осветљен. Пред поноћ манифестација је завршена пригодним концертом класичне музике изведене у модерном маниру, што је поред свега виђеног додатно допринело несвакидашњем утиску посетилаца.

Манифестација „Ноћ музеја“ успешно је изведена, а обележиле су је велико интересовање посетилаца и јединствена прилика за обилазак Центра у ноћним терминима под дискретним осветљењем.

Kако је изгледала Ноћ музеја 2019 у Природњачком центру Србије можете погледати на линку испод:

https://www.youtube.com/watch?v=_xIS98cGPps&feature=youtu.be