Манифестација "Ноћ музеја" изазвала велико интересовсње публике

Датум објављивања: 5 June

Природњачки центар Србије Свилајнац је 18. маја узео учешће у манифестацији „Ноћ музеја“ која је обележена широм наше земље. Током ове вечери Природњачки центар Србије посетило је око 1000 посетилаца различите старосне доби и интересовања. Највећи број посетилаца дошао је из околних места, али је било и посетилаца из Београда, Ниша, Новог Сада итд.

Највеће интересовање током „Ноћи музеја“ изазвале су специјалне водичке туре са батеријским лампама. Ове туре су изведене у два термина, у 21 и 22 часа, а свака тура је бројала преко 80 посетилаца. Kустоси су поред вођења кроз интересантне изложбе Природњачког центра Србије посебан осврт дали на ноћни „живот“ експоната Центра и на све природне процесе и феномене који се дешавају када падне мрак. Пригушено осветљење и дискретна светлост батеријских лампи пружала је мистичност и стварала незаборавну атмосферу коју су доживели сви посетиоци Центра. У парку Природњачког центра осветљење је такође било пригушено, а парком је доминирао вулкан који је за ову прилику био специјално осветљен. Пред поноћ манифестација је завршена пригодним концертом класичне музике изведене у модерном маниру, што је поред свега виђеног додатно допринело несвакидашњем утиску посетилаца.

Манифестација „Ноћ музеја“ успешно је изведена, а обележиле су је велико интересовање посетилаца и јединствена прилика за обилазак Центра у ноћним терминима под дискретним осветљењем.

Kако је изгледала Ноћ музеја 2019 у Природњачком центру Србије можете погледати на линку испод:

https://www.youtube.com/watch?v=_xIS98cGPps&feature=youtu.be

ИЗАБРАНО ИМЕ ЗА МАСКОТУ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ - СВИДИ!!!
30 April

Првог дана сајма туризма, на коме се ове године представио и Природњачки центар Србије, свечано је објављено име маскоте Природњачког центра Србије - СВИДИ. »

ОТВАРАЊЕ ПРИРОДЊАЧКОГ ЦЕНТРА 29.ЈУНА 2015. ГОДИНЕ!
30 April

На конференцији за новинаре, одржаној првог дана Сајма туризма,председник општине Свилајнац Предраг Милановић најавио је велико свечано отварање Природњачког центра за Дан општине Свилајнац »